31 Ocak 2012 Salı

Twitter Gafları ve İngilizce Klavye :)

Merhabalar sevgili okur.
Twitter artık hayatımızın bir parçası haline geldi. Hayatımıza yeni yeni girmiş olmasına reğmen biliyorum alıştınız sizde benim gibi.
Şimdi dikkatinizi İngilizce klavyenin azizliğine uğramış tweet'leri göstererek çekmek istiyorum. Hani arkadaşınız yemeği şapurdatarak yer ama rahatsız olmazsınız çünkü farkında değilsinizdir. Lakin farkına vardığınız andan itibaren hayatınız ızdıraba dönüşür. Ağızdan çıkan sesten başka hiçbir şeye konsantre olamazsınız. İşte bu da öyle bir şey. Bakınız Türkçe klavyenin azizlikleri.



"Sahte guluslerimden kendim bile sikildim
"Butn gun sadece ozlu soz koyanlar ozur dilerim. Cok sikildimunfollow edicem. Kitap okuyun.." 
"Oooof sikildim biri benle ilgilensiin ya

234x60 Banner
Bakirkoyden inanilmaz sikildim artik cidden evimi ozlediim 
"ay disari mi ciksak icsek ya sikildim ben yine =(
"Soyledigim seyleri yanlis anlayanlara niye takiliyorum ki zaten beni tanimiyormus!! Vesvese vesvese off sikildim ya bi gidin
"Ben sikildim aslinda ama sikilmadimda. Evden ckmak istiorm ama istemiorum da. Of.
"Eğer klavyenizde ' ı ' harfi yoksa, sikildim değilde " skldm " yazın. Hayır hiç mi düşünemiyorsunuz anlamadım.
"sikilmaktan da sikildim artik
"sikildim değişik şeyler istiyorum
"Cok sikildim.cok sikildim demekten de cok sikildim.cok sikildigimi soylemekten sikildigimi da belirtmekten sikildim.ya sey iste.bensikildim
"o kadar sikildim ki turkiyede anlatamam imkanim olsa su dakika gidicem" 
""Sikildim" diye mesaj atanlara tecavüz edilmiş muamelesi yapmayın. O sizin fesatlığınızdır.
"Hastayim halsizim ve sikildim benimle ilgilenen kimse yook:(

Arkadaşlar işte bunun farkındalığına varınca insan okurken çok zorlanıyor. Eğer size de bulaştırdıysam affedin. Ayrıca sizi bu tatsız konuyla sizi siktiysem kusura bakmayın :)





  •  
Monobild_mixed 300x250

Federasyon'da isitfa depremi


Türkiye Futbol Federasyonu'nda büyük deprem! Mehmet Ali Aydınlar, Göksel Gümüşdağ ve Lutfi Arıboğan istifa etti







Türkfiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ve Göksel Gümüşdağ, Lütfi Arıboğan istifa etti
27 Şubat'ta yapılacak Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'a kadar başkanlık görevine yönetim kurulu üyesi Hüsnü Güreli vekalet edecek.
Çünkü AŞK şansa bırakılmaz!

30 Ocak 2012 Pazartesi

Rusça Öğrenmek Zor Mu?


Merhabalar sevgili okur.
Yabancı dil öğrenmenin bir olmaz ise olmaz olduğu günümüzde Rusça da artık talep gören diller arasında yerini aldı. Her köşe başında hali hazırda hizmet veren lisan merkezleri eğitim kataloglarına Rusçayı da kattılar. Şuanda Rusça öğrenmeye çalışan bir birey olarak size izlenimlerimi aktarmak isterim.

Neden Rusça?
Tabiki ilk olarak biliyoruz ki Rusya ülkemizin büyük ticari ortaklarından birtanesi. Özellikle Turizm, deri, kürk ve tekstil sektörlerinde Rusça bilmek bir gereklilik haline geldi. Ülkemizde çok fazla bireyin bilmediği Rusça sizi iş dünyasında sıçratabilir. Lakin bunun dışında sadece merak eden ve öğrenmek isteyen kursiyerler de var. Malumunuz Rus edebiyatı çok güçlü ve hayatımızda izler bırakan eserlerle dolu. Yazarları ve romanlarını kendi dilleriyle anlayabilmek bir ayrıcalıktır. Örnegin bir Dostayevski'nin Yer Altından Notlar'ını Rusça okumak ve anlayabilmek kendi adıma çok anlamlı olabilir. Saydığım sebepler veya bahaneler dolayısıyla Türk insanı'nın Rusça merakı hat sahfaya ulaşmış boyutta. Aa birde eklemeyi unutmayalım. Rusyaya vize kalktı. Pasaportunuzu cebinize koyup bir ay Rusyada turist olarak kalabiliyorsunuz. E malumunuz Rusya'nın kızları da güzel. Durum böyle olunca, bu kadar da bahane varken neden öğrenilmesin ki Rusça :)


Rusça Öğrenmek Ne Kadar Zor?
Rusça öğrenmek diğer tüm dilleri öğrenmek kadar zor ve kolay aslında. Rusça dili doğu Slav dilleri gru Latin alfabesi değil de Kiril alfabesi kullanıldığı için ilk bakışta insanımız öğrenmenin çok zor olduğu önyargısıyla yaklaşıyorlar. Fakat görüldüğü gibi değil. Kiril alfabesi bir derste rahatlıkla öğrenilebiliyor. Gözümüze çok zor gelen yazıların şifresi bir kaç saat pratik yapıldıktan sonra sonsuza dek kırılıyor. Korkmadan öğrenmek istemeli insan ilk etapta. Dezavantaj gibi görülen Kiril alfabesi öğrenildiktan sonra avantaja dönüşüyor çünkü yazıldığı gibi okunuyor. Ülkemizde en çok öğrenilmeye çalışılan yabancı dil İngilizcedir. İngilizce ile karşılaştırdığımızda kelimeleri doğru telafuz edebilme durumu kendi kendimize bile öğrenebileceğimiz bir hal alıyor. Rusçayı öğrenmenin bir diğer kilt noktası da gramer. Gramere önem verip dilin kurallarını öğrendiğiniz taktirde Rusça öğrenmek ızdırap olmaktan çıkıyor ve zevkli bir hal alıyor. Rusça kaynaklar da yeteri kadar mevcut. Öğrenmemek için bir sebep yok yani :)

Birkaç Bilgi
Rusça dili doğu Slav dilleri grubuna aittir. Diğer Slav dilleri olan Çekçe, Bulgarca, Sırpça ve Lehçe gibi aynı proto-Slav dilinden türemiştir.
Rus Kiril alfabesinde 33 harf vardır. Bunlardan 10'u sesli (а, у, о, ы, э, я, ю, ё, и, е), 21'i sessiz (б, в, г, д, ж, з, й, к, л, м, н, п, р, с, т, ф, х, ц, ч, ш, щ) ve her iki guruba da girmeyen 2 tonlama işareti ( ъ, ь) vardır.


Aşşağıdaki şarkı mesela çok hoş. Türkçesini ben yazıyorum ama siz yinede kendiniz öğrenmeye çalışın derim :)



Şefkat
Seni ilk gördüğümde,
Komikti...
Belki sen bana
Herkesi hatırlatmıştın
Kimi sevdiysem, kimle birlikte olmak istediysem...
Mıhlanmış gibi duruyordum,
Söyleyecek sözüm yoktu...
Zar zor konuşuyordum,
Kötü bir şey düşünme,
Daha ayrılmamışken bile biz,
Seni yeniden görmek istiyorum.
Saçlarının kokusuna doyamam.
Kalabilir misin? Dürüst bir soru
İlk öpüş...
Dudaklarımda ismin...
Basit kelimeler,
Ama bana gurur verdiler...
Etrafta o kadar çok şey var ki,
Ama seninle farklı,
Sanırım,
Benim için bir şeyler ifade ettiğini hissediyorum.
Uykuya dalarken ellerimiz birleşti.
Çok, o kadar çok
Korktum seni kaybetmekten,Öyle güzelsin ki...
Nefes alışını dinlemeye doyamam,
Sen olamdan birşey istemem, duyuyor musun!?
Biz hayal ederek başladık...
Yolumuz talihe...
Günümüz uzundu
Ve kahkahayla doluydu.
Zaman kavramı olmadan yaşadık,
Ne yılları düşündük, ne dakikaları.
Çocuklar gibi mutlu olduk.
Biz sadce sevdik
Parladık lambalar gibi.
Sen sanki başka gezegenden.
Hiç kimseye benzemezsin.
Senin hakkında konuşurken
Tüylerim diken diken.
Hep kendimizle kaldık,
Bundan öyle memnunum...
Biz basit çocuklarız,
Bonnie ve Clyde değil.
Birbirimizi düşünüyoruz.
Seviniyoruz, hayattayız diye...
Hayaletler gibi...
Alındaki çatlaklar...
Bana sorarsan,bir sırrım var mı diye,
Derim ki, mutluyum,
Çünkü, sen varsın
Hep birlikte olacağız, dinle
Bu dünyada sen olmadan, birşeye ihtiyacım yok!!!
Gökyüzüne müteşekkirim,
Kadere müteşekkirim,
Bu şarkıyı sana ithaf edebildiğim için.
Seninle anladım,
Nasıl biri olduğumu.
Tüm korkularım
Uzaklarda
Bu şehirde,
Bu dairede,
Bu hayatta, bu garip dünyada,
Senden rica ediyorum, yanımda ol,
Sen - benim aşkımsın,
Sen - ihtiyaç duyduğum her şeysin...Canım yanıyor ayyyy.....canım yanıyor ay...biraz şefkat göster...


Çünkü AŞK şansa bırakılmaz!



28 Ocak 2012 Cumartesi

Şike Süreci ve 26 Ocak (Video)

Merhabalar sevgili olur.
3 Temmuz'da  hayatımıza aniden giren şike muhabbetleri bitmek tükenmek bilmedi. Tüm futbol severler futboldan soğurken futbol sevemeyerler'in ise futbolu sevebilme ihtimali belli bir süre daha askıya alındı. Artık bırakın maç izlemeyi futboldan konuşmaz olduk. Kimilerine göre şike yapan takım küme düşürülmeliydi. Kimileri ise bir kerelik affı destekledi. Gelinen nokta da hiçbir şeyi çözemediğimizi görüyorum. Garip bir tarzımız var; Yıllardır Beşiktaşı doğru düzgün yönetemeyen Yıldırım Demirören Kulupler Birliği başkanı mesela. Savcımız'ın futboldan hiç anlamadığı söyleniyor. Tff başkanlığına henüz seçilen Mehmet Ali Aydınlar'ın elinde patlayan bir dosya. Gel de çık işin içinden.
Tüm bunların yanında Sion İsviçrede şikeden ötürü -36 puan ile lige başlayacak. Yunanistanda 2 klup küme düşürüldü. Bizde ne mi olacak? Ben size söyliyeyim. Hiçbir şey olmayacak. Kimsenin gücü büyük bir klubu küme düşürmeye yetmez. Halkımız uyutulacak ve her olayda yaptığımız gibi bu olayda da üstünü örtüp yola devam edeceğiz.

İşte şike skandalının kısaca özeti ve 26 ocak!






Çünkü AŞK şansa bırakılmaz!


Ara Sokakta Kaza Can Aldı! Dün Ne Demiştik?

Merhabalar sevgili okur.
Dün yayımladığım yazımda İstanbulda kar ve soğuk havanın insan üzerindeki etkilerinden bahsetmiştim ve sonuç olarak İstanbul'un karı hak etmediğini vurgulamıştım. Sabah kalktığım vakit okuduğum haber karşısında dehşete düştüm.
Bakınız dün ne demiştik: "Zaten yeni nesil alışveriş merkezlerinde kar havası yaratılmış insanlar sağlam bir üret karşılığında yazın ortasında karın tadına varıyorlar. Bu sebeple benim şahsi kanaatim İstanbulda kar yağması yarardan çok zarar veriyor insanlara. Dikkat ederseniz henüz trafik kazalarına değinmedim. "Ahh İstanbul sen karı hak etmiyorsun" cümlesini kurup bu yazıyı noktalamak İstiyorum." (Yazının tamamı için tıklayın) Maalesef yazdıklarımı destekler nitelikte bir kaza oldu dün akşam Bayrampaşada. Buzlanan yolda kontrolünü kaybeden jip bir anne ve iki çocuğuna çarptı. Küçük çocuk tüm uğraşlara rağmen hayata tutunamadı. Aşşağıda haberin detayları var. Umuyoruz ki bir daha gerçekleşmez.



Çağatay KENARLI -DHA
Bayrampaşa'da kar ve buzlanma nedeniyle sürücüsünün kontrolünden çıkan cip, kaldırımdaki bir anne ve iki çocuğuna çarptı. 8 yaşındaki Muhammet Emin Onur hayatını kaybederken, Ayşe ve Beyza Onur yaralandı.



KALDIRIMDAKİLERİN ARASINA DALDI
Kocatepe Mahallesi, Fatih Caddesi 68'inci Sokak üzerinde Saat 22.30 sıralarında meydana gelen kaza iddiaya göre şöyle gelişti; Kar nedeniyle buzlanan sokakta yokuş aşağı inerken kullandığı 34 PSL 53 plakalı cipin direksiyon hakimiyetini kaybeden S.A, kaldırımda yürüyen anne Ayşe Onur, kızı Beyza ile oğlu 8 yaşındaki Muhammet Emin'e çarptı. Ardından cip park halindeki bir minibüse ve bir ağaca çarptıktan sonra durabildi. Cipten inen S.A, yaralıları aracına alarak Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi'ne götürdü.

8 YAŞINDAKİ ONUR KURTARILAMADI
Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen Muhammet Emin Onur hayatını kaybetti. Bacağı kırılan Anne Ayşe Onur ile kaşı açılan kızı Beyza, sevk edildiği Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesi'nde tedavi altına alındı. Kazanın ardından belediye görevlileri sokakta tuzlama çalışması yaptıkları gözlenirken, vatandaşlar sokağı tuzlayan belediye görevlilerine tepki gösterdi. Olay yeri inceleme ekipleri sokakta inceleme yaptı. Polis kazayla ilgili olarak geniş çaplı araştırma başlattı.

Çünkü AŞK şansa bırakılmaz!


27 Ocak 2012 Cuma

İstanbul'da Kar ve Soğuk Hava'nın İnsan Üzerindeki Etkileri

Ahh İstanbul sen karı hak etmiyorsun!

Merhabalar sevgili okur.
Bildiğiniz üzere İstanbul'da kar ve etkili soğuk başladı ve uzmanlara göre iki hafta gibi bir süre de böle devam edicek. Peki kar ve etkili soğuklar bizi nasıl etkiler gelin bu konuya değinelim.

Çocuk gözünden kar: Çocuklar kar yağdığında mutlu olurlar. Sebebini aslında hepimiz bilioruz, hepimiz bir zamanlar çocuktuk. Okulların tatil olma iltimali, tahtadan poşetten kayak yapıp yokuşlardan kayabilmek, kar topu oynamak. Şehri vuran kar çocuklar için adeta bir eğlence gibi geliyor.


Anne ve Baba gözünden kar: Anneler genellikle kar yağdığında çocuklarının eğlenmeleri dolayısıyla mutlu olurken ayı zamanda onların hasta olmalarından öle korkarlar ki çocuklarını sarıp sarmalarlar. Aynı zamanda havadaki mikropların kırıldığına kendilerini o kadar inandırmışlardırki bir yandanda kendilerine telkinde bulunurlar. Babalar ise yukarıda yazdıklarımla alakası olmayan şeyler düşünürler. Şk sırada tabiki ısınabilmek için daha fazla para ödeyecekleri akıllarından geçer herkes mutlu olurken onlar istemeden fatura hesabı yaparlar. Bu soğuk böyle devam ederse bu ayn sonu zor gelecek ve geçecektir.

Sevgili okur görüyoruz ve biliyoruz ki fakir aile çocukları veya diğerleri fark etmiyor. Çocuk sıratı içine giren herkes kar yağdığında eğlenip mutlu oluyor. Lakin ekonomik sıkıntısı olan ebebeyinler işe giderken İbb'nin toplu taşıma araçlarını kullanmak zorunda olukları için işe gidene kadar zaten enerjilerini tüketiyorlar. Bunların yanında faturaların kabarması da cabası. Zaten yeni nesil alışveriş merkezlerinde kar havası yaratılmış insanlar sağlam bir üret karşılığında yazın ortasında karın tadına varıyorlar. Bu sebeple benim şahsi kanaatim İstanbulda kar yağması yarardan çok zarar veriyor insanlara. Dikkat ederseniz henüz trafik kazalarına değinmedim. "Ahh İstanbul sen karı hak etmiyorsun" cümlesini kurup bu yazıyı noktalamak İstiyorum.




Çünkü AŞK şansa bırakılmaz!


26 Ocak 2012 Perşembe

Venüs ile Ay Yakın Görünümde 26 Ocak 2012

OCAK 2012 GÖK OLAYLARI TAKVİMİ


                       26 OCAK AKŞAMI BATI-GÜNEYBATI UFKU
GEZEGENLER
Merkür: Ay boyunca sabahları güneş doğmadan önce doğu ufkunda, giderek kısalan sürelerle gözlenebilecek. Gezegenin ufkundan yüksekliği en fazla 10 derce kadar dar olacak. 1 Ocak, bu sırada en büyük uzanımda olan Merkür'ü gözlemek için uygun bir zaman. Ay botunca gezegenin parlaklığı yaklaşık -0,5 kadir olacak.

Venüs: Akşamları günbatımından sonra batı ufkunda en parlak (-0,4 kadir) gökcismi. Ay boyunca giderek artan sürelerle gözlenebilecek olan venüs, 26 Ocak'ta batı ufkunda hilal halindeki Ay ile yakın görünümde olacak.


Mars: Ay başında geceyarısından 2 saat kadar önce doğan kızıl gezegen, Aslan Takımyıldızı'nda. Parlaklığı 0 kadir civarındaki gezegen giderek artan sürelerle sabaha kadar gökyüzünde.

Jüpiter: Günbatımında meridyen civarında olan ve gündoğumundan birkaç saar önce de batacak olan gezegenin parlaklığı ay boyunca hafifçe azalacak. Jüpiter bu ayın gözlem için en uygun konumdaki gezegeni. 2 ve 30 Ocak gecelerinde  Ay'a yaklaşacak.




Satürn: Yaklaşık 0,5 kadir parlaklığındaki gezegen ay başında geceyarısından yaklaşık 2 saat sonra doğacak. Satürn sonraki günlerde giderek daha erken doğacak ve ayın sonuna doğru geceyarısından gündoğumuna kadar Başak Takımyıldızı'nda yer alacak. Teleskoplu gözlemciler için gezegenin halkaları gözlem için uygun bir eğimde olacak.

  3 Ocak Jüpiter ile Ay yakın görünümde
  5 Ocak Yer Güneş'e en yakın konumda (147 Milyon km)
16 Ocak Satürn ile Ay yakın görünümde
26 Ocak Vanüs İle Ay yakın görünümde
30 Ocak Jüpiter ile Ay yakın görünümde

Çünkü AŞK şansa bırakılmaz!

25 Ocak 2012 Çarşamba

Adını Feriha Koydum 45.Bölüm 3. Fragman İzle


Adını Feriha Koydum 45.Bölüm 3. Fragman Yayımlandı İzle 

27 ocak cuma günü yayımlanacak olan 45.bölümün fragmanı'nı izleyebilirsiniz.

SIRRI SÜREYYA ÖNDER FATİH ALTAYLI İLE TEKE TEK'TE (Video-Haber)


Sırrı Süreyya Önder 24.01.2012 tarihinde Fatih Altaylı'nın teke tek programına konuk oldu. Fatih Altaylı onu köşeye sıkıştırıcak diye beklenirken kendine has uslubuyla Fatih Altaylı'ya söylenek pek fazla söz bırakmadı. Teke tek programının Sırrı Süreyya Önder'li kısmını 4 bölüm şeklinde yayımlıyorum ve sizin yorumlarınızı bekliyorum.



1.Bölüm


2.Bölüm


3.Bölüm


4.Bölüm



SORULARA AÇIK AÇIK CEVAP VERDİ

Fatih Altaylı'nın sunduğu Teke Tekprogramına konuk olan Önder, Uludere'de yaşananlardan Abdullah Öcalan'ın demokratik özerklik konusundaki görüşlerine kadar bir çok konudaki sorulara açık açık cevap verdi.


TÜRKLER AYRILIN DERSE NE OLACAK

Programda en dikkat çekici an ve programın en zor sorusu ise Altaylı'nın ayrılıkla ilgili sorusuydu. Altaylı, 'Diyelim ki Türkler de DTK gibi bir yapı kurdu ve Kürtler'e dedi ki ayrılın kardeşim, sizi istemiyoruz. O zaman ne yapacaksınız?' diye sorunca Önder kısa bir duraklamanın ardından şunları söyledi; "Bu konuda duruşu çok net olan birisiyim. Ortak vatan ve ortak yaşam benim son damlaya kadar savunacağım bir yaklaşım. Eğer Türk bunu derse mümkündür tabii"




İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder kimdir? İşte Önder'in hayatından kesitler:

Sırrı Süreyya Önder (d. 1962, Adıyaman), Türkmen kökenli Türk sinemacı, yönetmen ve yazar. Yönetmenlik, sinema oyunculuğu, senaristlik, müzik yapımcılığı ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. 2011 genel seçimlerinde Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloğunun İstanbul 2. bölge milletvekili adayı oldu.

1978 yılında Adıyaman Lisesi'nde öğrenciyken Maraş Katliamı'nı protesto ettiği için tutuklanarak cezaevine giren Önder, tahliye olduktan sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni kazanarak Ankara'ya gitti. 12 Eylül Darbesi yapıldığında Ankara'daydı. İlk tutuklama furyasında hapse girdi. Uzunca bir yargılama sürecinin ardından 12 yıl hapse mahkûm edildi. Açlık grevleri vb. protestoları ve eylemleri nedeniyle infazlarının yakılması sonucu çeşitli cezaevlerinde yedi yıl hapis yattı.

Önder, BKM Film tarafından çekilen Beynelmilel isimli filmde ilk yönetmenlik deneyimini yaşadı. Muharrem Gülmez'le birlikte yönettiği film 2006 yılında çekildi ve 2007 Ocak ayında gösterime girdi. Filmde 12 Eylül 1980 sonrası sıkıyönetiminin, doğuda yerel halk ve çalgıcı sınıfı (gevende) üzerine etkileri trajikomik bir şekilde anlatılır

Sırrı Süreyya Önder 12 Haziran seçimlerinde ise İstanbul bağımsız milletvekili olarak TBMM'ye girdi.


Çünkü AŞK şansa bırakılmaz!


Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Bluehost Review