16 Şubat 2012 Perşembe

#haydifirtina Rakip PSV


Fırtına Avrupa'da esecek


GÜNÜN MAÇI - Avrupa'daki temsilcilerimizden Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi 2. Tur ilk maçında PSV Eindoven'ı konuk ediyor. Karadeniz ekibi, kendi evinde avantajlı bir skor elde ederek turun kapısını aralamayı planlıyor.


Avrupa'daki temsilcilerimizden Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi İkinci Tur ilk maçında Hollanda temsilcisi PSV Eindoven'i konuk edecek. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanacak mücadeleyi Almanya Futbol Federasyonu'ndan hakem Felix Brych yönetecek.

Saat 22:05'de başlayacak ve Eurofutbol ekranlarından yayınlanacak olan karşılaşmayı Sporx Canlı Anlatım Servisi üzerinden takip edebilirsiniz. Dilerseniz Twitter üzerinden, #sporxcanli hashtag'i ile yorum yazarak Sporx Canlı Anlatım Servisi üzerinden yorumlarınızın gözükmesini sağlayabilir ve bu şekilde, maçla ilgili görüşlerinizi an be an iletebilirsiniz.

GİRAY'IN İYİLEŞMESİ YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ

Bu sezon Avrupa'daki macerasına Şampiyonlar Ligi ön elemesinde başlayan, daha sonra UEFA Avrupa Ligi ön elemesinde Athletic Bilbao ile eşleşen ancak sürpriz bir kararla Fenerbahçe'nin yerine tekrar Devler Ligi'ne alınan Trabzonspor, bu macerasını sürdürmek istiyor.

Şenol Güneş yönetimindeki bordo mavililer, bütün planlarını ikinci maç öncesinde avantajlı bir skor almak üzerine yaparken; takımın istikrarlı savunma oyuncusu Giray Kaçar'ın iyileşmesi yüzleri güldürüyor.

Başarılı savunma oyuncusuna kavuşan tecrübeli teknik adam, Afrika Uluslar Kupası nedeniyle bir süredir takımdan ayrı olan Zokora'dan ise yine faydalanamayacak. Fildişi Sahili ile turnuvayı 2. sırada tamamlayan tecrübeli oyuncu cezası nedeniyle takımını yalnız bırakırken; sakatlığı süren Robert Vittek ve statü gereği forma giyemeyen Volkan Şen de PSV maçında forma giyemeyecek.

BURAK VE COLMAN'A ÖZEL ÖNLEM

Hollanda'ya avantajı bir skorla dönebilmek amacıyla çarşamba günü Türkiye'ye gelen PSV Eindoven'da ise eksikler dikkat çekiyor.

Genç oyuncusu Zakaria Labyad'ın son maçta sakatlanması ile şok yaşayan PSV, yoğun çabalarla Georginio Wijnaldum'u Trabzonspor maçına hazır hale getirmeyi başardı. Ancak Hollanda ekibinde Eric Pieters, Abel Tamata, Orlando Engelaar gibi isimler de Türkiye'ye getirilmedi.

Öte yandan maç öncesinde açıklamalar yapan PSV teknik direktörü Fred Rutten, Trabzonspor'un yıldız oyuncuları Gustavo Colman ve Burak Yılmaz'a özel önlem alacağını söyledi.

MUHTEMEL 11'LER
TRABZONSPOR
Tolga
Serkan
Celustka
Giray
Cech
Colman
Aykut
Halil
Alanzinho
Olcan
Burak

PSV EİNDOVEN
Isaksson
Filho
Derijck
Willems
Strootman
Hutchinson
Wijnaldum
Toivonen
Matavz
Mertens
Lens

STAT: Hüseyin Avni Aker
SAAT: 22:05
HAKEM: Felix Brych
YAYIN: Eurofutbol & Sporx Canlı Anlatım Servisi

BORDO MAVİLİLERİN TARİHİNDE İLK HOLLANDALI RAKİP

Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi 2'nci tur maçında karşılaşacağı PSV Eindhoven, bordo mavili takımın tarihinde resmi bir müsabakada oynayacağı ilk Hollanda takımı olacak. 

Trabzonspor'un karşılaşacağı SV Eindhoven, daha önce Türk takımlarıyla 14 kez karşılaştı. PSV Eindhoven, bu maçlardan 7 galibiyet, 2 beraberlik ve 5 mağlubiyet elde etti. 

Trabzonspor ile PSV Eindhoven, 12 Ocak 2004'te Antalya'da hazırlık turnuvasında karşı karşıya gelmiş ve bu karşılaşma 2–2 sona ermişti.

TRABZON EVİNDE KAZANAMIYOR; PSV AVRUPA'DA KAYBETMİYOR

Trabzonspor bu sezon sahasında 4 Avrupa kupası maçı oynadı. Şampiyonlar Ligi ön eleme turu 2.maçında Benfica ile İstanbul'da karşılaşan ve 1-1 berabere kalan Trabzonspor, grup maçlarında ise Trabzon'da Lille ve Inter ile 1-1, Cska Moskova ile 0-0 berabere kaldı.

PSV Eindhoven takımı ise, bu sezon Uefa Avrupa Ligi'nde oynadığı 8 maçı da kaybetmedi. PSV Eindhoven takımı 8 maçta 6 galibiyet 2 beraberlik alırken yer aldığı C grubunu 16 puanla lider olarak tamamlamıştı. PSV Eindhoven bu sezon Hollanda Eredivisie liginde ise 45 puan ve averajla lider konumda bulunuyor. 

BURAK YILMAZ'IN AVRUPA'DA GOLÜ YOK

Burak Yılmaz kariyeri boyunca Avrupa Kupalarında 21 maça çıkarken hiç gol atamadı. Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor forması altında 14 Şampiyonlar Ligi, 3 Uefa Avrupa Ligi, 4 Uefa Kupası maçı oynayan Burak Yılmaz 1024 dakika sahada kaldı. Burak bu sezonda 6 maçta Trabzonspor formasıyla Avrupa kupalarında yer aldı.  Burak bu sezon Süper Lig'de ise toplam 27 gol attı ve en golcü oyuncu konumunda bulunuyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Bluehost Review