20 Şubat 2012 Pazartesi

Vizyona Giren Filmler 17 Şubat 2012 (Vizyondakiler)


Bu Hafta Vizyona Giren Filmlerin Tanıtımları ve Fragmanları 17.02.2012
Merhabalar, bu hafta vizyona giren filmlerin tanıtımını içeren "Vizyondakiler" programını ve bahsi geçen filmlerlerin özetleriyle birlikte dataylı bilgi içeren yazıları bulabilirsiniz. İyi seyirler.
Fetih 1453, The Muppets, Hayalet Sürücü 2: İntikam Ateşi.









Fetih 1453

Vizyon tarihi: 16 Şubat 2012 

Yönetmen: Faruk Aksoy

Oyuncular: Devrim Evin, İbrahim Çelikkol, Dilek Serbest, devamı...
uzun metrajlı film Türkiye . Tür: Dram , Savaş filmi , Epik
Süre: 165 dk Yapım yılı: 2010

Özet: Babası II. Murat'ın ölümü üzerine ikinci kez tahta çıkan II. Mehmet'in şimdi kafasında gerçekleştirmesi gereken ilk öncelik Bizans İmparatorluğu'nun son toprağı olan Konstantinapolis'i Osmanlı Devleti'ne katmaktır. Bu uğurda ne yapılması gerekiyorsa genç padişah hiçbirinden feragat etmeyecektir...
Osmanlı Devleti'ne çağ atlatarak imparatorluğa taşıyan Fatih Sultan Mehmet'in 1451 yılında henüz İstanbul'u alma planları yaptığı dönemden başlayan film, şimdiye kadar çekilmiş en büyük tarihi-kahramanlık projesi olma iddiasında.
Filmde Molla Gürani'yi de yani Fatih'i yetiştiren üstadı ve Fatih Sultan Mehmet’in çocukken aldığı bu eğitim süreçleri de yer alıyor. 3 boyutlu animasyonların da yer aldığı filmin yönetmenliğini Faruk Aksoy üstlenirken, senaryoyu kaleme alan Atilla Engin ve İrfan Saruhan'a Prof.Dr. Feridun Emecen, Doç.Dr. Hülya Tezcan, Doç.Dr. Gülgün Köroğlu, sanat tarihçisi Massimo Farinelli'den oluşan geniş bir danışmanlar kadrosu da eşlik ediyor.

Yapım süreci 2009 eylülünde başlayan ve 2012'nin ocak ayında tamamlanacak olan film Türkiye'nin yanı sıra Almanya, Hollanda, Belçika, Avusturya, Fransa, İngiltere, İsviçre ve Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde de gösterime girecek...

The Muppets
Vizyon tarihi: 17 Şubat 2012 
Oyuncular: Jason Segel, Amy Adams, Chris Cooper, devamı... 
uzun metrajlı film ABD . Tür: Komedi , Animasyon , Aile 
Süre: 103 dk Yapım yılı: 2011
Dağıtımcı: UIP Türkiye 
Özet: 3 kukla delisi arkadaş Walter, Gary ve Mary tatil için Los Angeles'a giderler. Burada tesadüf eseri petrol zengini Tex Richman'ın yeni keşfettiği petrol kaynağına ulaşmak ve sondaj yapmak için Kukla Tiyatrosu'nu yıkacağını öğrenirler. Şimdi kukla tiyatrosunu kurtarmak için var güçleriyle mücadele edeceklerdir. Zira Kukla Kermit arkadaşlarını yeniden bir araya getirerek ihtiyaçları olan 10 milyon doları toplamak için ‘Bugüne Kadarki En Büyük Kukla Televizyon Yardım Kampanyası’nı düzenler. 

Çünkü Fozzie, Reno kentinde 'Moopets' adıyla bilinen bir ‘tribute’ grubunda sahne alırken, Miss Piggy Vogue Paris'te 'büyük beden' moda editörü olarak hayatını kazanmaktadır. Hayvan, öfkesini kontrol altına almak için Santa Barbara'da bir klinikte tedavidedir ve Gonzo da tesisatçılık yapmaktadır.

Yönetmenliğini, Flight of the Conchords televizyon dizisinin yapımcısı, senaristi ve yönetmeni olarak tanıdığımız James Bobin'in üstlendiği filmde, sevimli kuklaların yanı sıra baş rolleri How I Met Your Mother ile yıldızı parlayan Jason Segel, en son Dövüşçü filminde seyrettiğimiz güzel aktrist Amy Adams ve Chris Cooper paylaşıyorlar. Efsane kuklaların son sinema filmi The Muppets, Türkiye'de 17 Şubat 2012'de gösterime girecek.
IMDb Ratings: 7.9/10

Hayalet Sürücü 2: İntikam Ateşi
Vizyon tarihi: 17 Şubat 2012 

Yönetmen: Mark Neveldine, Brian Taylor

Oyuncular: Nicolas Cage, Ciarán Hinds, Violante Placido, devamı...

Orijinal adı: Ghost Rider: Spirit of Vengeance
uzun metrajlı film Birleşik Arap Emirlikleri , ABD . Tür: Aksiyon , Fantastik , Gerilim
Süre: 105 dk Yapım yılı: 2012
Dağıtımcı: Pinema 

Özet: Nicolas Cage'in tekrar Johnny Blaze/Hayalet Sürücü rolünde beyazperdede seyredeceğimiz devam filminde Blaze bu sefer Doğu Avrupa'da, kendisini insan formuna sokmaya çalışan şeytan ile mücadele ediyor.
Çekimleri ülkemizde Kapadokya ve Pamukkale'nin yanı sıra Romanya'nın Transilvanya bölgesi, Sibiu, Bükreş ve Gorj kentlerinde gerçekleştirilen yapımın 75 milyon dolara mal olduğu tahmin ediliyor. Columbia Pictures yapımcılığında kotarılan filmin yönetmenliğini ise daha önce Crank ve Gamer filmlerinde de beraber çalışmış olan Mark Neveldine ve Brian Taylor birlikte üstleniyor.
IMDb Ratings: 5.7/10

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Bluehost Review