24 Ocak 2012 Salı

Futbolcular Ne Kadar İngilizce Biliyor?

Merhabalar sevgili okur.
İnternette gezerken karşılaştığım videolar dolayısıyla bu şekilde bir derleme yapmak istedim. Ülkemizdeki futbolcular futbolcu olabilmek için genellikle liseden sonra okumaya devam etmezler. Hatta okudukları liselerde futbolcu olacakları öngörüldüğü için okul yönetimi ve eğitmenler ekstradan tolerans tanırlar. Tabi ki tüm bunlar ingilizce öğrenmeleri için  çok büyük engeller değil. Hatırı sayılır paralar kazandıkları için yurdum insanı gibi öğrenmek istesede öğrenebilecek imkanı olmayan bireyler değiller. Maç günleri dışında günde iki saat idman yapıp dinlenmeye geçerler. Lakin tüm bu koşullara rağmen konuştukları ingilizceler pek iç açıcı değil malesef.

İlk olarak ilerleyen yaşına rağmen ingilizce ve italyanca öğrenebilen hatta basın toplantısı yapan Fatih Terim hocayı izlemenizi istiyorum.



Karşılaştığım görüntüler arasında beni en çok etkileyen isim Carlos Tevez.2006 yılında İngilterede top koşturmaya başlayan Tevez'in bu görüntüleri 2009 yılında çekildi. Yıl 2012 şuanda ingilizcesi ne durumda bilemiyoruz.








Ardından Türk futbolcumuz Tuncay Şanlı ile devam ediyoruz. Kendisi 2007 yılında İngiltereye transfer oldu. Bu görüntülerde sanıyorum ki 2008 yılında çekildi.


Arda Turan ile devam edelim. Kendisi hiç İngilterede top oynamamasına rağmen Tuncay Şanlı'ya nazaran dile daha hakim gözüküyor.



Anderson Manchester United de forma terletiyor. Bu da ilk ingilizce röportajı.



Ve son olarak Kaka.



Çünkü AŞK şansa bırakılmaz!

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Bluehost Review