25 Ocak 2012 Çarşamba

SIRRI SÜREYYA ÖNDER FATİH ALTAYLI İLE TEKE TEK'TE (Video-Haber)


Sırrı Süreyya Önder 24.01.2012 tarihinde Fatih Altaylı'nın teke tek programına konuk oldu. Fatih Altaylı onu köşeye sıkıştırıcak diye beklenirken kendine has uslubuyla Fatih Altaylı'ya söylenek pek fazla söz bırakmadı. Teke tek programının Sırrı Süreyya Önder'li kısmını 4 bölüm şeklinde yayımlıyorum ve sizin yorumlarınızı bekliyorum.



1.Bölüm


2.Bölüm


3.Bölüm


4.Bölüm



SORULARA AÇIK AÇIK CEVAP VERDİ

Fatih Altaylı'nın sunduğu Teke Tekprogramına konuk olan Önder, Uludere'de yaşananlardan Abdullah Öcalan'ın demokratik özerklik konusundaki görüşlerine kadar bir çok konudaki sorulara açık açık cevap verdi.


TÜRKLER AYRILIN DERSE NE OLACAK

Programda en dikkat çekici an ve programın en zor sorusu ise Altaylı'nın ayrılıkla ilgili sorusuydu. Altaylı, 'Diyelim ki Türkler de DTK gibi bir yapı kurdu ve Kürtler'e dedi ki ayrılın kardeşim, sizi istemiyoruz. O zaman ne yapacaksınız?' diye sorunca Önder kısa bir duraklamanın ardından şunları söyledi; "Bu konuda duruşu çok net olan birisiyim. Ortak vatan ve ortak yaşam benim son damlaya kadar savunacağım bir yaklaşım. Eğer Türk bunu derse mümkündür tabii"




İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder kimdir? İşte Önder'in hayatından kesitler:

Sırrı Süreyya Önder (d. 1962, Adıyaman), Türkmen kökenli Türk sinemacı, yönetmen ve yazar. Yönetmenlik, sinema oyunculuğu, senaristlik, müzik yapımcılığı ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. 2011 genel seçimlerinde Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloğunun İstanbul 2. bölge milletvekili adayı oldu.

1978 yılında Adıyaman Lisesi'nde öğrenciyken Maraş Katliamı'nı protesto ettiği için tutuklanarak cezaevine giren Önder, tahliye olduktan sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni kazanarak Ankara'ya gitti. 12 Eylül Darbesi yapıldığında Ankara'daydı. İlk tutuklama furyasında hapse girdi. Uzunca bir yargılama sürecinin ardından 12 yıl hapse mahkûm edildi. Açlık grevleri vb. protestoları ve eylemleri nedeniyle infazlarının yakılması sonucu çeşitli cezaevlerinde yedi yıl hapis yattı.

Önder, BKM Film tarafından çekilen Beynelmilel isimli filmde ilk yönetmenlik deneyimini yaşadı. Muharrem Gülmez'le birlikte yönettiği film 2006 yılında çekildi ve 2007 Ocak ayında gösterime girdi. Filmde 12 Eylül 1980 sonrası sıkıyönetiminin, doğuda yerel halk ve çalgıcı sınıfı (gevende) üzerine etkileri trajikomik bir şekilde anlatılır

Sırrı Süreyya Önder 12 Haziran seçimlerinde ise İstanbul bağımsız milletvekili olarak TBMM'ye girdi.


Çünkü AŞK şansa bırakılmaz!


0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Bluehost Review