27 Ocak 2012 Cuma

İstanbul'da Kar ve Soğuk Hava'nın İnsan Üzerindeki Etkileri

Ahh İstanbul sen karı hak etmiyorsun!

Merhabalar sevgili okur.
Bildiğiniz üzere İstanbul'da kar ve etkili soğuk başladı ve uzmanlara göre iki hafta gibi bir süre de böle devam edicek. Peki kar ve etkili soğuklar bizi nasıl etkiler gelin bu konuya değinelim.

Çocuk gözünden kar: Çocuklar kar yağdığında mutlu olurlar. Sebebini aslında hepimiz bilioruz, hepimiz bir zamanlar çocuktuk. Okulların tatil olma iltimali, tahtadan poşetten kayak yapıp yokuşlardan kayabilmek, kar topu oynamak. Şehri vuran kar çocuklar için adeta bir eğlence gibi geliyor.


Anne ve Baba gözünden kar: Anneler genellikle kar yağdığında çocuklarının eğlenmeleri dolayısıyla mutlu olurken ayı zamanda onların hasta olmalarından öle korkarlar ki çocuklarını sarıp sarmalarlar. Aynı zamanda havadaki mikropların kırıldığına kendilerini o kadar inandırmışlardırki bir yandanda kendilerine telkinde bulunurlar. Babalar ise yukarıda yazdıklarımla alakası olmayan şeyler düşünürler. Şk sırada tabiki ısınabilmek için daha fazla para ödeyecekleri akıllarından geçer herkes mutlu olurken onlar istemeden fatura hesabı yaparlar. Bu soğuk böyle devam ederse bu ayn sonu zor gelecek ve geçecektir.

Sevgili okur görüyoruz ve biliyoruz ki fakir aile çocukları veya diğerleri fark etmiyor. Çocuk sıratı içine giren herkes kar yağdığında eğlenip mutlu oluyor. Lakin ekonomik sıkıntısı olan ebebeyinler işe giderken İbb'nin toplu taşıma araçlarını kullanmak zorunda olukları için işe gidene kadar zaten enerjilerini tüketiyorlar. Bunların yanında faturaların kabarması da cabası. Zaten yeni nesil alışveriş merkezlerinde kar havası yaratılmış insanlar sağlam bir üret karşılığında yazın ortasında karın tadına varıyorlar. Bu sebeple benim şahsi kanaatim İstanbulda kar yağması yarardan çok zarar veriyor insanlara. Dikkat ederseniz henüz trafik kazalarına değinmedim. "Ahh İstanbul sen karı hak etmiyorsun" cümlesini kurup bu yazıyı noktalamak İstiyorum.




Çünkü AŞK şansa bırakılmaz!


0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Bluehost Review